Nyirokdrenázs terápiával bővítette szolgáltatásainak körét a komáromi kórház

2022. április 1. - 20:34 | Régió

A komáromi Agel kórház fizioterápiás, balneológiai és rehabilitációs szakrendelője műszeres nyirokdrenázs terápiával bővítette szolgáltatásainak körét.

Nyirokdrenázs terápiával bővítette szolgáltatásainak körét a komáromi kórház
Fotó: Agel

A kórház egyik legforgalmasabb szakrendelőjéről van szó, melyet az utóbbi időben egyre több páciens keres fel - közölte Éder Orsolya, az új terápiával foglalkozó doktornő.

Az műszeres nyirokdrenázs alapja a testre gyakorolt szakaszos kompresszió alkalmazása, valamint egy alulról felfelé irányuló, ismétlődő nyomáshullám létrehozása, amely aktiválja a vér- és nyirokkeringést. Jótékony és regeneráló hatással van az egész szervezetre, emellett feszesíti a bőrt, javítja a vérkeringést és méregtelenítő hatású.

A nyirokdrenázs módszerét a fizioterápiában a komplex rehabilitáció részeként alkalmazzák, emellett az esztétikai és kozmetikai orvoslásban is használatos.

Az indikációk a diagnózisok széles skáláját foglalják magukban, beleértve a műtét utáni és poszttraumás állapotokat, visszérbetegségeket, vénás eredetű duzzanatokat, a diabéteszes polineuropátiát, illetve a nyirokcsomó-eltávolítást követő állapotokat. Az eljárás rendkívül hatékony a lipödémában vagy nyiroködémában szenvedő betegek esetében is.

TASR

Címkék: komáromi kórház