Nyitott ajtóval indult el a pozsonyi lift, emiatt halt meg a csupán háromhetes kisbaba

2021. május 10. - 12:05 | Régió

Szörnyű tragédia ért egy családot Pozsonyban. Mint azt korábban megírtuk, egy csecsemő életét vesztette egy liftbalesetben, édesanyja pedig a liftaknába szorult és súlyos sérüléseket szenvedett. Fokozatosan derülnek ki a részletek és a történtek körülményei.

Nyitott ajtóval indult el a pozsonyi lift, emiatt halt meg a csupán háromhetes kisbaba
Fotók: Nový Čas

Az esetről elsőként az Aktuality.sk adott hírt, akkor azonban még nem lehetett tudni, mindössze annyit, hogy egy édesanyát és kisbabáját kell menteniük a tűzoltóknak és a mentőknek a pozsony-óvárosi Legionárska utcában.

A Nový Čas később azt írta, hogy akkor történt a tragédia, amikor az anyuka éppen beszállt volna a felvonóba a kicsivel, aki egy babakocsiban feküdt. A lift viszont váratlanul, nyitott ajtókkal elindult, és vélhetően magával rántotta a babakocsit az édesanyával együtt.

A tűzoltók arról számoltak be, hogy a nő a felvonó és a liftakna közé szorult, a pici pedig sérülten bent volt a liftben. Miután sikerült kiszabadítani, a csecsemőt átadták a mentőknek, de őt sajnos már nem sikerült újraéleszteni. A Tvnoviny.sk közlése szerint mindössze háromhetes volt.

Az édesanyát is újra kellett éleszteni, vele sikerrel jártak, de életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Eva Kliská a pozsonyi egyetemi kórház szóvivője ennek kapcsán azt mondta, az anyukát mélyaltatásban tartják, állapota továbbra is kritikus. "Korai bármilyen prognózist felállítani. Orvosaink mindent megtesznek, hogy megmentsék" - szögezte le.

(parameter)