Nyitott a belügyér arra, hogy elmondja, mit tud az újságírók utáni kutakodásról

2019. szeptember 3. - 19:59 | Belföld

Denisa Saková belügyminiszter készen áll arra, hogy válaszoljon az újságírók átvilágításával kapcsolatban felmerülő képviselői kérdésekre. Mint elmondta: erre szerinte Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány is hajlandó.

Nyitott a belügyér arra, hogy elmondja, mit tud az újságírók utáni kutakodásról
Fotó: tasr

Ezt kedden jelentette ki a parlament Védelmi Bizottságában egyes ellenzéki képviselők kijelentéseire reagálva, akik jelezték, hogy az üggyel kapcsolatban kérdéseket tennének fel az országos rendőrfőkapitánynak.

„Ha a képviselők ezt szeretnék, nem hiszem, hogy nekem vagy a rendőrfőnöknek problémája lenne azzal, hogy elmondjuk azokat az információkat, amelyekről a kompetenciáinkból kifolyólag tudunk” – állapította meg azzal, hogy a képviselők közül egyelőre senki sem fordult hozzá ilyen kéréssel.

Ugyanakkor hangsúlyozta: sem ő, sem az országos rendőrfőkapitány nincs beavatva a részletekbe. Minden nyomozás az ügyész felügyelete alatt zajlik, és az, hogy az ügyész tájékoztat-e a nyomozás állásáról csakis az ő egyéni döntésétől függ.

Az újságírók átvilágításának ügyében büntetőeljárás indult hivatali hatáskörrel és személyes adatokkal való visszaélés miatt. A Speciális Ügyészi Hivatal korábban arról tájékoztatott, hogy az újságírók mellett egyes ügyészeket is átvilágítottak.

TASR