Nyitott a Híd irányába az MKP, Simon már nem annyira

Az MKP nyitott az együttműködésre, a lehetőségek megtárgyalását a párt jövő heti Országos Tanácsán tűzik napirendre. - adta hírül a szlovák hírügynökség azzal összefüggésben, hogy a Híd szombaton bejelentette, helyet kínál néhány pártnak a választási listáján

Nyitott a Híd irányába az MKP, Simon már nem annyira
Fotó: Cséfalvay Á. András

Ahogy arról beszámoltunk, a kormánypárt a jövő héten küld levelet az együttműködésre alkalmasnak tartott pártnoknak, beleértve az MKP-t is. Ebben a dokumentumban felvázolják az ajánlatukat és megvárják a reakciókat.  

Sokkal óvatosabban nyilatkozott a Hídból 2016-ban távozott Simon Zsolt, aki időközben megalapította a Magyar Fórum nevezetű tömörülését. A független képviselő elmondta, nem osztja a Híd azon értékrendjét, ami a Smerrel és az SNS-el való együttműködésen nyugszik.

A Magyar Fórum számára nem fogadható el az a tipusú ajánlat, ami arról szól, hogy felveszünk a listánkra, ha egyetértetek a mi értékeinkkel. A Fórum azért jött létre, hogy a magyar választóknak alternatívát nyújtsonk, hogy a szavazatuk nem járul hozzá egy Smerrel és az SNS-el fenntartott koalícióhoz.

TASR