A nyitrai Jaguar felvette első alkalmazottjait, hatalmas harc folyik a meglévő helyekért

2017. március 3. - 09:49 | Régió

Átlag feletti fizetés és 3 000 embernek elegendő munka. Ezt kínálja a brit Jaguar, melynek nyitrai üzemét jövőre tervezik megnyitni. A cégnél már több mint száz ember helye biztosítva van.

A nyitrai Jaguar felvette első alkalmazottjait, hatalmas harc folyik a meglévő helyekért
Fotó: TV Markíza

Hatalmas küzdelem folyik az állásért: a vállalathoz 51 360 életrajz érkezett olyan emberektől, akik kitöltötték a hivatalos elektronikus kérdőívet. Átszámítva minden egyes munkahelyre 18 jelentkező van.

„A munkaügyi központ január közepén átadta a jelentkezők adatbázisát közvetlenül a befektetőnek. A további lépések már a vállalat vezetőin múlnak” – tájékoztatott Jana Lukáčová, a központi munkaügyi hivatal szóvivője.

A brit autógyártó azonban maga is munkaerő-keresésbe fogott: az internetes álláskereső-oldalakon már megközelítőleg 75 felhívást tett közzé. „Jelenleg a logisztikai, a gyártói és a mérnöki csapatokba történik toborzás” – nyilatkozta Katarína Tešla, a Profesia PR menedzsere.

„Megközelítőleg már 130 személyt alkalmaztunk. Az emberek széleskörű toborzását az év végén kezdjük meg” – tájékoztatott Lisa Palmer, a Jaguar Land Rover szóvivője.

A vállalt emellett kapcsolatba lépett néhány nyitrai középiskolával is, melyeknek diákjaiból saját munkaerőt képeznének.

A nyitrai üzem 300 ezer négyzetméternyi területet foglal el, az egyes gyártócsarnokok hamarosan elkészülnek. A vállalat 1 225 eurós fizetést kínál alkalmazottjainak, a gyártás már jövő évben megkezdődhet. A tervek szerint évi 150 ezer autó legyártása a cél.

tvnoviny.sk/para