Nyolc iskola felújítását fejezik be tanévkezdésig Nagyszombat megyében, köztük Dunaszerdahelyen is

2020. augusztus 20. - 07:53 | Régió

Nyolc oktatási intézmény felújítását fejezik be Nagyszombat megyében az új tanév kezdetéig. A kerületi önkormányzat eddig összesen 950 000 eurót költött a felújításokra, és az év végéig még körülbelül 1,2 millió eurót szán az iskolák további korszerűsítésére. Erről a Nagyszombat Megyei Önkormányzat kommunikációs részlege tájékoztatta a TASR-t.

Nyolc iskola felújítását fejezik be tanévkezdésig Nagyszombat megyében, köztük Dunaszerdahelyen is
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Jelenleg, a nyári szünidő alatt, a nagyszombati Ipari Középiskola (SPŠ) beüvegezett lépcsőházának felújításán dolgoznak 44 000 euró ráfordítással, illetve a pöstyéni Pierre de Coubertin Gimnázium talajcseréje zajlik 49 000 euróért. A nagyszombati Egészségügyi Középiskola kollégiumának felújítása már befejeződött. A szobák korszerűsítése, a tető megjavítása és az elektromos vezetékek cseréje 180 000 euróba került.

Dunaszerdahelyen a Vidékfejlesztési Szakközépiskola uszodáját újították fel 360 000 euróból, a Vámbéry Ármin Gimnáziumban pedig liftet építettek 84 000 euróért. Felújították továbbá a verbói (Vrbové) Ján Baltazár Magin Gimnázium tetőszerkezetét 61 000 euróból. A galántai Janko Matúška Gimnázium (84 000 euró) és a galántai kereskedelmi szakközépiskola (79 000 euró) is hasonló felújításon esett át.

„A Nagyszombat Megyei Önkormányzat befektetéseinek a megvalósítását idén az adóbevételek kiesése körül kialakult bizonytalanság hátráltatta, amelyet a koronavírus okozott. Ugyanakkor további befektetéseket is tervezünk. Ezek egy része már a nyári vakáció idején elkezdődött vagy a következő napokban fog elkezdődni, és előreláthatólag az idei év végéig elkészül” - közölte Jozef Viskupič.


(TASR)