Nyolcan meghaltak itt, a túlélők visszatérnének az új, szupermodern eperjesi lakóházba

2021. október 25. - 09:32 | Régió

Új, szupermodern, környezetbarát lakóház épül az eperjesi Munkácsi utában, ahol 2019. december 6-án gázrobbanás rázta meg a régit. Közel két évvel ezelőtt nyolcan vesztették életüket a tragédiában.

Nyolcan meghaltak itt, a túlélők visszatérnének az új, szupermodern eperjesi lakóházba
Forrás: Markíza

A Markíza vasárnap esti híradójában foglalkozott azzal, hogy most egy nyolcemeletes lakóház épül a helyén. A tragikus gázrobbanásra egy emléktábla hívja majd fel a figyelmet.

A 15 lakásos komplexum megépítésével egyetértettek a volt lakástulajdonosok, túlélők, akik közül sokan visszatérnének oda, beleértve a régi lakótömb kezelőjét, aki szintén ott lakott.

Mojmír Květoň lakásszövetkezeti vezető azt is elmondta a Markízának, hogy némelyik volt lakó ugyanabban a pozícióban szeretné tudni új lakását, mint ahol a régi volt.

Összesen tíz lakást foglalnának el a régi tulajdonosok, ötöt pedig áruba bocsátanak.

A város nem hagyta jóvá, hogy parkolót létesítsenek a lakóház melletti városi területen, ezért az építő úgy döntött, megoldja azt házon belül. Egy háromszintes parkolóház jön létre, autófelvonóval. A ház borítása piros lesz, és egy zöld növényfal veszi majd körül.

Néhány telekrészt még meg kell vásárolniuk a régi tulajdonosoktól, de a város és az energiaszolgáltatók is már beleegyezésüket adták az építkezésbe. Számolnak azzal is, hogy az új lakóházba is bevezetik a gázt.

Az építkezéshez a biztosító által fizetett, illetve a tragédia utáni gyűjtésből befolyt összeget is felhasználják, ám egyelőre nem tudni, mennyibe kerül majd összesen.

Az egykori lakóház bontása:

(Markíza)