A nyolcéves gyerek a suliban tanulta a karlendítést?

2016. március 29. - 10:43 | Belföld

A szülők tapasztalatai azt mutatják, hogy az oktatási intézményekben már az alsó tagozatban teret nyer a radikalizmus - a gyerekek már nagyon korán találkoznak a náci ideológiával.

A helyzeten segítene, ha az iskolákban nem csak tanítanának, hanem nevelnének is - tolmácsolja a panaszkodó szülők gondolatait a Pravda.

A napilap két szülő vonatkozó tapasztalatait is közölte. Az egyik anyuka arról panaszkodott, hogy a nyolcéves fia otthon a náci karlendítést "gyakorolta", amit állítólag az iskolában tanult az osztálytársaitól. Egy másik szülő pedig fia tebletének YouTube-előzményeiben pedig fasizmust propagáló videókat talált, amit az iskolában nézett barátaival együtt, osztályfőnökük semmit nem sejtett erről - bár ebben az esetben felmerül a kérdés, mit keresett a fiú tablete az iskolában...

Egy pozsonyi nyolcéves gimnázium igazgatónője úgy nyilatkozott, hogy az intézmények vezetői között már jó ideje beszédtéma a fiatalok radikalizációja, amire egyelőre nincs "hivatalos" megoldás.

Az oktatásügyi minisztérium a témával kapcsolatban nyári iskolázást tervez a tanárok részére - a tárca egyelőre ennyit tesz a szélsőséges eszmék térnyerése ellen.

(Pravda)