Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Nyoma sem lesz a kánikulának a napokban, helyette valami teljesen mást kapunk

Néhány napig egészen biztosan nem kell 30 Celsius-fok feletti csúcsértékektől tartanunk.

Nyoma sem lesz a kánikulának a napokban, helyette valami teljesen mást kapunk
Fotó: TASR - illusztráció

Hétfőn hidegfront érte el térségünket, ami lehűlést eredményezett az ország nagy részén. A meteorológusok előrejelzése szerint kedden a nappali csúcsértékek 22-24 Celsius-fok között mozognak majd az ország délnyugati részén, és a jelek szerint a következő napokban sem tér vissza a kánikula.

Az elmúlt napokban elsősorban a hőség miatt adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok, most azonban fordult a kocka: kedden már a várható csapadék és a zivatarok miatt rendeltek el elsőfokú riasztást a nyugati és keleti régiókat leszámítva az egész országra.

Az előrejelzés szerint például az Érsekújvári, a Lévai és a Nagykürtösi járásban akár 35-55 milliméternyi csapadékra is számítani lehet kedden az esti órákban.

A jelek szerint a Dunaszerdahelyi járásban ugyancsak kedden este, valamint szerdán hajnalban számíthatunk kiadós esőzésre, amit heves széllökések kísérhetnek.


(shmú/para)