Nyomot hagy az emberen 8 hónapnyi fogság - kijött az újságírók közé Jankovská ügyvédje (VIDEÓ)

2020. november 25. - 16:23 | Belföld

A szerdai nap szenzációja, hogy Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár beismerő vallomást tett. Pontosan még nem tudni, miről számolt be a hatóságoknak a Smer expolitikusa, de a jogi képviselője összefoglalta a tudnivalókat.

Nyomot hagy az emberen 8 hónapnyi fogság - kijött az újságírók közé Jankovská ügyvédje (VIDEÓ)
Fotó: TASR

Peter Erdős ügyvéd szerint védence korrupcióval kapcsolatos ügyekről tett vallomást. Részletesen beszélt azokról, akik már előzetes letartóztatásban vannak, és olyan személyekről is szólt, akik még szabadlábon vannak. Hogy miért kezdett beszélni az exállamtitkár, erről Erdős nagyon diplomatikusan válaszolt. Úgy véli, Jankovská nem tört meg, inkább csak azt mondaná, hogy "8 hónapnyi fogság valamilyen nyomot hagy az emberen".

Csütörtökön még különböző kérdésekre kell Jankovskának válaszolnia, de Erdős meggyőződése, hogy holnap már befejeződhet a kihallgatása. Védence "együttműködik a hatóságokkal és minden kérdésre válaszolni fog" - szögezte le az ügyvéd.

Jankovská, az igazságügyi minisztérium smeres államtitkáraként intenzív telefonos kapcsolatban állt Marian Kočnerrel, és tavaly szeptemberben - azaz 5 hónappal a választások előtt - jelentette be, hogy távozik a pozíciójából. Az egykor bíróként dolgozó Jankovskát idén márciusban, a Vihar néven elhíresült akció során tartóztatták le.

(para)