„A nyomozók elsődleges célja, hogy kiderítsék, ki a Kuciak-gyilkosság tényleges megrendelője”

2018. december 27. - 12:40 | Belföld

A nyomozók továbbra is vizsgálják Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyét. Elsődleges céljuk, hogy kinyomozzák a gyilkosság tényleges megrendelőjének kilétét – nyilatkozta a TASR-nek Denisa Saková belügyminiszter (Smer-SD).

„A nyomozók elsődleges célja, hogy kiderítsék, ki a Kuciak-gyilkosság tényleges megrendelője”
Denisa Saková (Fotó: TASR)

A miniszter szerint az eddigi eredmények arról árulkodnak, hogy a nyomozók és a Belügyminisztérium igyekeznek növelni a rendőrség hitelét.

Saková szerint nagy siker, hogy a 90 nyomozóból álló elit egység és a rendőrség munkájának köszönhetően hét hónappal a gyilkosság után négy ember ellen már eljárás folyik. Reméli, hogy hamarosan meglesz a megrendelő is. A miniszter elmondása szerint nem tudja pontosan, hogy áll a nyomozás.

„Nem veszek részt a nyomozásban, ezért nincsenek részletes információim. Csak azt tudom, amit a Főügyészség és a rendőr-főkapitányság közöl" – mondta Saková.

A miniszter szerint a rendőrség iránti bizalom növekedik. Ez derül ki véleménye szerint a statisztikákból is, amelyekben a rendőrség iránti bizalom magasabban van, mint a gyilkosság után.

Összehasonlításképpen megemlítette, hogy az adatok alapján az emberek jelenleg jobban bíznak a rendőrségben, mint a bíróságban vagy a médiában.

Saková hangsúlyozta, hogy a Belügyminisztérium továbbra is szeretné növelni és erősíteni a rendőrség hitelét. Szerinte ehhez hozzájárul az a tény is, hogy a nyomozás már hét hónappal a gyilkosság után komoly eredményeket hozott.

„Mindezt annak ellenére, hogy az ellenzék és a nyilvánosság egy része azt hangoztatta, hogy a dolgok a szőnyeg alá lesznek söpörve"

– mondta a miniszter, aki szerint az elért eredmények meggyőzhetik az embereket arról, hogy a rendőrség és a minisztérium erősíteni szeretné a rendőrségbe vetett bizalmat.


(TASR)