Nyomuk veszett a csilizradványi és ollétejedi tolvajoknak!

2017. február 6. - 18:47 | Régió

A múlt heti és az egy héttel korábbi pénteken csalók garázdálkodtak a Dunaszerdahelyi járásban.

Korábban nem hivatalos forrásból szerzett információ alapján beszámoltunk már arról, hogy pénteken a Dunaszerdahelyhez tartozó Ollétejeden, illetve egy héttel korábban Csilizradványon is csalók vertek át idősebb személyeket.

Mária Linkešová nagyszombati kerületi rendőrségi szóvivő hétfőn erősítette meg értesülésünket. Részleteket is elárult a csalók módszeréről. A január 27-i csilizradványi esetnél egy 78 éves nyugdíjas asszony esett áldozatul.

A csalók többen voltak, pénzt szerettek volna felváltani, de sikerült úgy intézniük, hogy ellopják 570 euró készpénzét.

Ollétejeden pedig egy idős házaspárt vertek át. Itt azzal férkőztek a bizalmukba, hogy valamilyen

adósságot szeretnének megadni, és ahhoz van szükségük pénz felváltására. Az egyikük elvonta a férfi figyelmét, megkérte, nézze meg vele a kocsiját, mert valami hibát jelzett. Eközben a másik bement a házba az idős nővel, és egy óvatlan pillanatban, amikor elfordult és távolabb lépett, a tolvaj elemelte 1300 euróját és betétkönyvét.

A rendőrség Linkešová közlése szerint mindkét esetben nyomoz a tettesek után. Azt egyelőre nem tudni, hogy a két esetnek lehet-e köze egymáshoz. Ha elkapják őket, lopásért felelhetnek.

A rendőrség egyúttal felhívta mindenki figyelmét, hogy akiknek egyedül élnek idős rokonaik, beszéljenek velük a rájuk leselkedő effajta veszélyekről. "A meglopott személyt ugyanis gyakran nemcsak az egy életen át összespórolt pénzétől, de a biztonságérzetétől is megfosztják a saját házában. Az idős személyeknek azt javasoljuk, hogy idegeneket ne engedjenek be a lakhelyükre, velük telefonon megbeszélt találkozókat pedig halasszanak el. Ezzel időt nyerjenek, hogy az információt, amit telefonon kaptak, leellenőrizzék, és a találkozóra áthívják egy szomszédukat vagy közeli rokonukat" - fogalmazott.

Amennyiben arra gyanakszik, hogy csalókról lehet szó, ne nyissa ki az ajtót, és azonnal hívja a 158-as segélyhívót!

(SzT)