Nyugdíjasnap Nagypakán: A régi barátok a legjobbak a beszélgetésekhez

2019. október 27. - 13:32 | Régió

Az idősekről való gondoskodás jegyében tartották meg szombaton Nagypakán a község 62 évnél korosabb nyugdíjasainak hagyományos találkozóját.

Nyugdíjasnap Nagypakán: A régi barátok a legjobbak a beszélgetésekhez
Lelkes Vince felvételei

Az egybegyűlteket Ivan Seňan polgármester köszöntötte szlovák és magyar nyelven, külön üdvözölve a település legidősebb lakóit: Ábrahám Erzsébetet (szül. 1924), Szenyan Lászlót (1937) és Valkó Lászlót (1937) – utóbbi nem tudott jelen lenni az összejövetelen. Beszédében az önkormányzati tisztségviselő Francis Bacon angol fiozófus gondolatát hangsúlyozta: „A régi fa a legjobb a fűtéshez, a régi bor az italhoz, a régi barátok a beszélgetésekhez és a régi szerzők az olvasáshoz“.

Az ünnepi alkalmon tiszteletét tette Balódi László parlamenti képviselő, Ravasz Ábel és Rigó Konrád kormánybiztosok – mindhárman a HÍD párt politikusai, továbbá Mikus Csaba helybéli római katolikus plébános.

A kultúrműsorban könnyűzenei összeállításaikkal színpadra léptek Maroš Bango, ill. Sissi énekesek. A talpalávalóról Miklós Gábor gondoskodott.

A nyugdíjasnap fővédnöke a község önkormányzata volt, a szervezőmunkából továbbá a Csemadok-alapszervezet tagjai és az iskolakonyha alkalmazottai vették ki részüket.

(lel)