A nyugdíjasok további megsegítését készíti elő a szociális tárca

2022. augusztus 3. - 19:48 | Belföld

A munka, szociális és családügyi minisztérium dolgozik a nyugdíjasok további megsegítésén, az infláció elleni intézkedéseit a nyár végén tervezi bemutatni – reagált a tárca sajtóosztálya a Nyugdíjas Egységszervezet (JDS) szerdai nyilatkozatára.

A nyugdíjasok további megsegítését készíti elő a szociális tárca
Illusztrációs felvétel (TASR)

„A munka, szociális és családügyi minisztérium munkatársai és maga a miniszter is rendszeresen találkozik a nyugdíjasok szervezeteinek képviselőivel. A javaslataikat elfogadjuk és megvitatjuk, így a JDS javaslatai alapján a minisztérium keresi a nyugdíjasok további megsegítésének lehetőségeit, melyeket a nyár végén ismertet” – tette közzé a tárca.

Valéria Pokorná, a JDS alelnöke kijelentette, hogy a 13. nyugdíj júliusi kifizetése csak szimbolikus segítség volt. „Szervezetünk felhívja a figyelmet, hogy az ún. 13. nyugdíj kifizetése a közel 14 százalékos infláció miatt nem segített a nyugdíjasoknak, és a soron kívüli, 8 százalékos szeptemberi nyugdíjemelés, valamint a minimálnyugdíjak befagyasztásának eltörlése nélkül tovább folytatódik az idősek elszegényedése” – mondta Pokorná.

Figyelmeztetett, hogy az idei év eleji 1,3%-os emelés után a nyugdíjasok több mint 30%-a élt a 424 eurós szegénységi küszöb alatt, és a kormány 8 hónapos tétlenkedése nyugdíjasok további tízezreit döntötte szegénységbe.

TASR