Nyugdíjasok ünnepe Csiliznyáradon

2018. október 19. - 18:17 | Régió

A csilizközi községben is szép hagyománnyá vált, hogy minden év októberében, az Idősek hónapjában, a falu önkormányzata ünnepi összejövetelre hívja nyugdíjas lakosait. Idén is így adódott, ám most nem hétvégén, de hétköznap, csütörtök délután köszöntötték az időseket. 

Nyugdíjasok ünnepe Csiliznyáradon
Jubiláló házaspárok (A szerző felvételei)

Az ilyen összejövetelek alkalmat adnak a község vezetőinek, hogy szóval, műsorral, zenével és megvendégeléssel jelét adják hálájuknak, tiszteletüknek, megbecsülésüknek és szeretetüknek azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik a falu közösségében. Csiliznyáradon 145 nyugdíjas korú lakos él, amely a teljes lakosság 23 százalékát teszi ki.


Lukács József polgármester köszöntője

Az ünnepséget Lukács József polgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta, szüksége van a fiatalabb generációnak és a teljes közösségnek mindarra az élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel az idős korosztály rendelkezik. „Szükség van arra a türelemre, arra a megértésre, amivel még mindig tanítanak, nevelnek bennünket a nagyszülők és dédszülők” – húzta alá a faluvezető. Az ünnepi köszöntő után a legkisebbek, az unokák és dédunokák, a helyi óvodások és a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola diákjai léptek színpadra, hogy műsorukkal szebbé tegyék a délutánt.


A csilizradványi Kóczán Mór alapiskola diákjainak műsora

Kedves pillanatai voltak az összejövetelnek a jubiláns házastársak köszöntése, hiszen a Sándor házaspárt 60. házassági évfordulójuk, illetve a Baráth házaspárt 50 éves házassági évfordulójuk alkalmával Lukács József polgármester köszöntötte. A továbbiakban a színpadról zene- és nótaszó csendült fel, Mezei Ernő Kiszenekara kíséretében Vígh Valika és Matus Ernő nótákat énekelt. Később a társaság nótafái tovább folytatták a dalolást. Előkerültek a szebbnél szebb, már-már feledésbe merülő csodaszép régi nóták, amelyeket a résztvevők igazi szívbéli örömmel és átéléssel énekelték strófáról strófára estébe nyúlóan.

(alsa/vbzs)