Nyugtalanító videókra hívták fel a rendőrök figyelmét, lehetséges tragédiát akadályoztak meg

2022. július 7. - 09:39 | Régió

A rendőrség lehetséges tragédiát akadályozott meg azt követően, hogy a közösségi oldalán nyugtalanító felvételeket kapott egy fiatalról – tájékoztatta a Paramétert Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

Nyugtalanító videókra hívták fel a rendőrök figyelmét, lehetséges tragédiát akadályoztak meg
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A rendőrséget a közösségi oldalán figyelmeztették a nyugtalanító videókra, amiket egy fiatalkorú személy készített és osztott meg magáról. Mivel fennállt a gyanúja, hogy a felvételen szereplő fiatal életveszélyben van, a rendőrség azonnal cselekedett.

Mivel az illető semmilyen adatot nem osztott meg magáról, amely alapján azonosítani lehetett volna őt, a rendőrség a számítógépes központi rendszer segítségével derítette ki lakhelyének a címét, amit a hatóság nem közölt, hogy pontosan hol is van.

A kiérkező járőrök megállapították, hogy a fiatal biztonságban van, otthon tartózkodik. A szülőket felvilágosították a nyugtalanító videókról és további lépéseket javasoltak nekik, hogyan kezeljék a helyzetet.

A rendőrség köszönetet mondott az illetőnek, aki felhívta a figyelmet a videókra, viszont nyomatékosítja, hogy a 158-as segélyhívón lehet őket a leggyorsabban elérni, a közösségi hálón ugyanis nincs 0-24 órás szolgálat. „Noha a fiatal személynek végül nem esett bántódása, lehetséges, hogy a szülők figyelmeztetésével jövőbeli tragédia lett megakadályozva“ – zárta közleményét a rendőrség.


-para-