Ő lehet az egyedüli élő szlovák, aki felkerült a Facebook és Instagram fekete listájára!

2023. augusztus 29. - 10:48 | Belföld

Az egyik legismertebb szlovák konspirátor és álhírterjesztő, Daniel Bombic, akit sokan csak Danny Kollarként ismernek, felkerült a Facebookot és az Instagramot üzemeltető Meta fekete listájára - írja a Živé.sk.

Ő lehet az egyedüli élő szlovák, aki felkerült a Facebook és Instagram fekete listájára!
Daniel Bombic - Rendőrségi felvétel - TASR

A Meta fekete listáján olyan egyének és szervezetek találhatók, akik/amelyek erőszakos üzeneteket közvetítenek vagy erőszakos cselekményekbe kapcsolódnak be. A Meta közölte a Živé.sk-val, hogy eltávolítanak minden olyan tartalmat az oldalaikról, amely vele kapcsolatos, dicséri, támogatja őt.

Augusztusban például már megszüntettek egy csoportot, ahol Bombic Telegram- és Youtube-csatornáin lévő tartalmakat osztottak meg. Neki egyébként a Facebookon nincs is oldala. Ebben a csoportban a megszűnése előtt mintegy 20 ezren voltak.

Elképzelhető egyébként, hogy Bombic az egyedüli élő szlovák, aki a Meta fekete listáján szerepelt. A Denník N 2021-ben írt róla, hogy akkoriban az egyedüli szlovák ezen a listán Jozef Tiso, a fasiszta szlovák állam vezetője volt, és arról nincs információ, hogy az elmúlt két évben felkerült volna rá más is.

Szlovákiában bombicot extrémista bűncselekmények elkövetésével és személyes adatok törvénytelen kezlésével gyanúsítják, a szlovák büntetőjogi szervek pedig szeretnék őt hazajuttatni Szlovákiába. Bombic ugyanis nem Szlovákiában él, de még csak nem is Moszkvában, hanem a nagy nyugati Londonban. Szeptember 20-án döntenek a britek a kiadatásáról.

(Tvnoviny.sk)