Ő lett a tavalyi év legjobban fizetett színésznője

2016. augusztus 24. - 14:03 | Kultúra

Ismét Jennifer Lawrence, Az éhezők viadalának sztárja a legjobban fizetett színésznő a világon, mintegy 46 millió dollárra becsüli elmúlt 12 havi bevételeit a Forbes.

Ezzel a 26 éves filmsztár már két egymást követő évben végzett a legjobban fizetett színésznők listájának élén, nagyrészt Az éhezők viadala-sorozat befejező részének, valamint Az utazók című, bemutatás előtt álló filmnek köszönhetően - írta a Forbes üzleti magazin.

A fiatal színésznő bevételei 11,5 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól, melyet 52 millió dollárra becsültek.

A legjobban fizetett színészek listáját csütörtökön teszi közzé a Forbes. Tavaly Robert Downey Jr. végzett az első helyen 80 millió dollárra becsült keresetével.

Taylor Swift popsztárt azonban egyikük sem közelítette meg, ő lett ugyanis 2016 legjobban fizetett híressége, mivel lemezeladásaiból és turnéjából mintegy 170 millió dollárra tett szert.

A színésznők idei listáján második Melissa McCarthy, aki körülbelül 33 millió dollárt vitt haza, nagyrészt a Szellemirtók idei női verziójában vállalt szerepéért.

A 45 éves sztár emellett saját ruházati márkát is piacra dobott, miután elkeseredett, hogy nem talál magának megfelelő méretű öltözéket. Kollekciójának darabjait egészen nagy méretekben is meg lehet vásárolni.

Scarlett Johansson idei 25 milliója a harmadik helyhez volt elég, ez 30 százalékkal kevesebb, mint a 2015-ös bevétele.

A tíz legjobban fizetett színésznő együtt mintegy 205 millió dollárt keresett 2015. június 1. és 2016. június 1. között - írta a Forbes

MTI/para

Címkék: Jennifer Lawrence