"OH HAPPY DAY" - ADVENTI GOSPEL GÁLA MOST ELŐSZÖR GALÁNTÁN IS!

Ígéretes gospel koncertek a világhírű "THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL" (New York) előadásában, amely együttessel Michael Jackson is szívesen koncertezett. Az afroamerikai The Golden Voices of Gospel együttes autentikus előadásmódja mindenütt a világon garantálja a vitathatatlan minőséget. Az európai turnéjuk keretében ez évben hazánkban 4 városban koncerteznek. Ez a koncert valódi balzsam a léleknek, különösen Advent idején, és zenei csemege a fülnek. Érdemes megtekinteni - felejthetetlen élmény!

"OH HAPPY DAY" -  ADVENTI GOSPEL GÁLA MOST ELŐSZÖR GALÁNTÁN IS!

Szeretettel meghívjuk az Európában turnézó Dwight Robson baptista tiszteletes "The GOLDEN VOICES of GOSPEL" (New York, USA) vérprofi afroamerikai hangszeres énekegyüttese csodálatos adventi koncertjeire 2018. decemberében a következő helyszíneken és terminusokban:

2018. december 10. (hétfő, 19:00 órai kezdettel)
DUNASZERDAHELY, REFORMÁTUS TEMPLOM
 

Jegyelővétel Dunaszerdahelyen:

  • az elóKONCERT műsorirodában (Kukučín utca 459, Vállalkozók Háza, 1. emelet, rendelés és info: +421 905 654 349),
  • a Focus Music Shop lemezboltban (tel.: +421 915 707 006),
  • a Csaplár Benedek VMK szervezési osztályán,
  • valamint a Ticketportal hálózatában (www.ticketportal.sk)
 
2018. december 11. (kedd, 19:00 órai kezdettel) 
GALÁNTA, VMK SZÍNHÁZTERME
 

Jegyelővétel Galántán:

  • a Galántai MNK-ban (info: 031 7802787),
  • valamint a Ticketportal hálózatában (www.ticketportal.sk)
 
2018. december 12. (szerda, 19:00 órai kezdettel)
PRIVIGYE, MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
 
2018. decemer 13. (csütörtök, 19:00 órai kezdettel)
BESZTERCEBÁNYA, EVANGÉLIKUS TEMPLOM
 

Jegyár elővételben: 25 euró

Bővebb info, jegyrendelés: www.elokoncert.sk, +421 905 654 349elokoncert.ds@gmail.com

 

Dwight Robson afro-ameriaki baptista tiszteletes zenekara, a The Golden Voices of Gospel csapat összes tagja Amerikából repül Európába, ahol immár sok éve mindig november és január közti időszakban koncertezik. A zenekar általában 12 tagú hangszeres énekegyüttes, amelynek afro-amerikai tagjai remek zenészek és valamennyien kitűnő szólisták, hangjuk, énektudásuk nehezen űberelhető.

A The Golden Voices of Gospel profi együttessel szívesen dolgoznak/-tak együtt olyan világsztárok is, mint például Michael Jackson, Mariah Carey...

Nem véletlen az sem, hogy a csapatot jónéhány helyszín már 2020-ra is lekötötte! Folyamatosan, évek óta nagy sikerrel koncerteznek Bécsben, Münchenben és sok-sok kisebb-nagyobb európai városban, ahova minden évben visszavárják őket.

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb. A gospel egyes művelői a tradíciót követve kizárólag templomokban énekelnek, míg mások szabadabban kezelve a határokat hangversenytermekben, klubokban stb. népszerűsítik ezt az irányzatot. Ebből is kitűnik, hogy a gospel ma már éppen annyira  egyházi, mint világi műfaj.

A gospel rengeteg más zenei irányzatra gyakorolt hatást a negyvenes évektől kezdve. A mai popzene meghatározó előadói (Michael Jackson, Tina Turner, Stevie Wonder, Whitney Houston, Beyoncé stb.) is sokat merítettek e stílus hagyományaiból.

(PR-cikk)