Ők lettek az év sportolói Dunaszerdahelyen

2016. december 20. - 18:32 | Régió

Hétfőn este sor került az Év sportolója 2016 díj ünnepélyes átadására a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

Ők lettek az év sportolói Dunaszerdahelyen
Fotók: a szerző felvételei

A jelenlévők rövid képes bepillantást nyerhettek a város sportéletébe. Az Év sportolója 2016 díj átadóján részt vett Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere, Horváth Zoltán és A. Szabó László alpolgármeseterek, Bubniak Júlia, a Városi Hivatal vezetője, Hakszer Roland, a Városi Önkormányzat Sport- és Testkultúra Bizottságának elnöke, Benovič Árpád, a Járási Labdarúgó Szövetség elnöke, Szabó László, illetve a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium igazgatója is.

A város önkormányzata a 2016 áprilisában elfogadott határozat alapján hirdette meg az Év sportolója 2016 díjat. A díj ötlete a Sport- és Testkultúra Bizottságtól származik. Átadásával további sportban elért sikerekre, teljesítményekre szeretnék ösztönözni a sportolókat. A meghirdetett díjra dunaszerdahelyi sportszervezetek és lakosok tehettek javaslatot december 4-ig. Javaslattételre öt kategóriában volt lehetőség, 15 év alatti, 15- 20 év közötti, illetve felnőtt egyéni sportolók, legsikeresebb edző, valamint legsikeresebb csapat kategóriában.

A 15 év alatti egyéni sportolók díjazottjai Gaál András, Kósa Tamás és Csörgő Tamás. A 15-20 év közöttiek helyezettjei Bacsfai Réka, Hakszer Balázs. A felnőtt kategóriában Nyári Richardot, Petényi Tamást, valamint Pék Dezidert jutalmazták. A legsikeresebb edző díját Gaál Attila vehette át, a csapatok közül pedig az ŠK Talent kézilabda csapata, az MBTK DS Tenisz Klub női csapata és a Dunaszerdahelyi Sakk Klub vehette át a megérdemelt díjat.

Az ünnepség köszöntő beszédét Hájos Zoltán polgármestertől hallhatták a jelenlévők. „Itt a karácsony ünnepe, így igazán megalapozott, hogy visszatekintsünk az egész évre. Az elért sikerek nem maguktól jöttek, meg kell látnunk a mögöttük lévő kemény munkát, s rengeteg időt. Mindezt pedig értékelni kell. A kitartás, a sportszerűség, s a vereség elviselése mind nagyon fontos tulajdonság, melyeket a sportolóknak a sport által lehetőségük nyílik megtanulni” - hangzottak el szavai.

Hakszer Roland, a Városi Önkormányzat Sport- és Testkultúra Bizottságának elnöke is felszólalt a rendezvényen.

„A győztesek sohasem adják fel. Akik feladják, sohasem lesznek győztesek. A mai fiatalokat nehéz rendszeres sportolásra ösztönözni, ezért még többre értékelhetők azoknak a kitűnő eredményei, akik a helyi élsportolók népes táborát gyarapítják”

- hangsúlyozta.

(szc)