Okoličány jobbkezének holttestét is keresték Dunatőkésnél?

2019. március 11. - 14:48 | Régió

A Plus 7 dní hozta először az információt, hogy a kelet-szlovákiai alvilág egykori vezetőjének tartott Róbert Okoličány 2014-ben eltűnt jobbkezének holttestét is keresték a minap Nagyudvarnok és Dunatőkés között.

Okoličány jobbkezének holttestét is keresték Dunatőkésnél?
Fotó: Paraméter

Róbert Nigutról van szó, akit a szlovák alvilág egyik legkegyetlenebb bűnözőjének tartottak. Mint arról szombaton írtunk, holttesteket talált a csallóközi maffiaper egyik vádlottjának iránymutatása alapján a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Dunatőkés és Nagyudvarnok között a szélvédő erdősávnál.

Felmerült, hogy az ásatások a 2014-ben eltűnt Nigut utáni kutatással is összefüggenek, amivel a Joj TV is foglalkozott. Nigut nevét kapcsolatba hozták a februárban letartóztatott alsóhatári polgármesterrel, Dora Ferenccel is, akit pedig azzal gyanúsítanak, hogy a Sátor-bandával intéztetett el kellemetlen személyeket. Az nem derült ki, hogyan köthető Nigut a csallóközi maffiához, hogy mi alapján merült fel, hogy itt áshatták el a többszörös gyilkos Nigut holttestét, mindenesetre Michal Slivka rendőrszóvivő közölte, hogy az egyelőre azonosítatlan holttestek, amelyeket a rendőrség talált, valószínűleg a Sátor-féle bűnszervezet fehér lovai voltak. A Joj TV-nek elárulta azt is, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az ásatások nem kapcsolódnak az eltűnt Niguthoz.

A Dunaszerdahelyi és a Galántai járás területén nem először kutattak holttestek után különböző félreeső helyeken a rendőrség munkatársai. Korábban már Kisudvarnok, Nagyabony, Nyékvárkony, Pódafa, Csallóközkürt és Alsóhatár kataszterében is zajlottak ásatások.

A szóban forgó helyszínekre a jelenleg is zajló csallóközi maffiaper vizsgálati fogságban lévő vádlottjai vezették el a NAKA embereit.

(Noviny.sk/Plus7dni.sk/parameter)