Ököllel ütött arcon egy rendőrt a 19 éves lány Somorján

2021. október 25. - 14:20 | Régió

A dunaszerdahelyi rendőrség eljárást indított egy 19 éves lány ellen, aki a hétvégén ököllel arcon ütött egy rendőrt Somorján. Az ügyet az úgynevezett szupergyors eljárás keretén belül oldották, a lány már ma bíróság elé állt.

Ököllel ütött arcon egy rendőrt a 19 éves lány Somorján
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A somorjai rendőröket szombaton, a kora reggeli órákban a város egyik éjszakai klubjához riasztották csendháborítás miatt, végül viszont egy fiatal támadót kellett ártalmatlanítaniuk. A városi rendőrök kérték a segítségüket.

Amíg a rendőrök a 42 éves nővel beszéltek, a 19 éves lánya szidalmazni kezdte őket, aminek az oka a testvére elleni állítólagos támadás volt, még a rendőrök érkezése előtt. A lány ekkor hirtelen kilépett az anyja mögül, és ököllel arcon ütötte az egyik rendőrt.

A fiatal lány ezt követően sem reagált a rendőrök utasításaira, továbbra is szidalmazta és próbálta megtámadni őket, így azok kénytelenek voltak ártalmatlanítani és megbilincselni, majd a rendőrkapitányságra vitték.

A törvény értelmében a fiatalt egytől öt évig terjedő börtönbüntetés fenyegette, az úgynevezett szupergyors eljárás keretében pedig hétfőn máris bíróság elé állt.

Jana Kondákorová bírósági szóvivő a Paraméternek elmondta, a lány egy év szabadságvesztést kapott felfüggesztve kétéves próbaidővel. A bíróság egyúttal alkoholfogyasztási korlátozást rendelt el számára, valamint konfliktuskezelési oktatást kell abszolválnia.


(parameter)