Okoskütyük használatára tanítják a nyugdíjasokat

2017. szeptember 26. - 09:51 | Régió

Ingyenes oktatásban részesülnek a kassai nyugdíjasok, akik "AjTy Senior" IT-tanfolyam keretén belül elsajátíthatják az okostelefon, a tablet és a számítógép használatát.

A tanfolyam - amely immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre - segít a nyugdíjasok mindennapi életének megkönnyítésében. A szervezők szerint az okoskütyük használatával egyszerűbbé válhat az idősek élete, és új kommunikációs csatornák nyílhatnak meg a kurzus elvégzői előtt.

A tanfolyam - amelynek segítségével a nyugdíjasok lépést tarthatnak modern korunkkal, a T-Systems jóvoltából indult. A tavalyi évfolyam diákjai közül a 66 éves Milan dícsérte a kurzust, aki most már napi szinten használja számítógépét, családtagjaival Skype-on keresztül tartja a kapcsolatot, és online vásárol.

"A mai világban minden digitalizálódik, és korosztályom tagjai rendkívül örülnek neki, ha a fiatalok megosztják velünk a legújabb ismereteket. Ma már én is internetes felhasználó vagyok, ráadásul a tévét is tudom nézni a tabletemen. A tavalyi tanfolyamon az oktatók individuális hozzállása tetszett a legjobban, odaültek mellénk, és mindent készségesen elmagyaráztak" - közölte a nyugdíjas férfi.

(TASR/para)