Októberig le lehet zárva az út a dunaszerdahelyi Tescónál, ahol új áruház is épül

2018. augusztus 9. - 11:19 | Régió

Bővítik, hogy elférjenek majd rajta később a tehergépkocsik is, amelyek az átkötő utat használnák a Galántai és a Komáromi út között.

Októberig le lehet zárva az út a dunaszerdahelyi Tescónál, ahol új áruház is épül
Az elmúlt hetekben készített felvételek (Fotó: Paraméter)

A Tescóba igyekvők az elmúlt hetekben már szembesülhettek az útlezárással: a kürti út felől csak a Slovnaft benzinkutat érintő kerülővel lehet eljutni a Tescóhoz, a Komáromi útról érkezők pedig egy másik, ideiglenesen kialakított bejáratot használhatnak a parkolóhoz az áruházhoz bevezető út elején. A Tesco sarkánál lévő kis körforgalmat, illetve az áruház melletti útszakaszt lezárták.

A városi önkormányzat januárban vette át szimbolikus összegért a Tescótól ezt az infrastruktúrát, amelyet most az ott épülő új kereskedelmi egység beruházója bővít.

A kereskedelmi egységet a KLM Real Estate nevű cég építi. Javaslatukat, mely egy Retail Box nevű üzletház kialakítását célozta, tavaly ősszel támogatta a városi képviselő-testület városfejlesztési bizottsága.

„Az ún. tescós út három szakaszra van osztva. A Fő utca felől ideiglenes összeköttetésen át mehetnek be a parkolóba, a középső szakaszon megy az építkezés, a harmadik szakasz pedig az áruellátásé. Az útszakas mindkét vége zavartalanul használható, ők pedig középen végzik a munkákat. Október végéig kérték az útlezárást” – árulta el érdeklődésünkre Zalaba Zoltán, a városháza építésügyi osztályának vezetője.

A terv az, hogy ez az útszakasz kötné össze végül a már említett, II. János Pál pápáról elnevezett átkötőutat a Komáromi úttal, így Galántai útról a belvárost kikerülve lehetne megközelíteni a 63-as főutat. Míg azonban a Tesco melletti út nincs kibővítve, az átkötőutat sem használhatják teherautók.

„A Fő utca és a tescós út találkozása is mindenképp valamilyen megoldást igényel a jövőben” – folytatta Zalaba Zoltán. Ezen a ponton ugyanis egy vasúti átjáró lassítja a Tescótól balra kanyarodók haladását. Ez most még nem okoz problémát, megnövekedett forgalom esetén viszont már más lesz a helyzet. Hájos Zoltán polgármester korábban két verziót vázolt fel, az egyik a jelzőlámpás útkereszteződés kialakítása, a másik pedig a körforgalom. Információink szerint ez utóbbi felé hajlanak, de végleges döntés még nem született.

(SzT)