Olajszennyezés a Dunán Bősnél - Egy svájci kirándulóhajóból kifolyt szennyezésen dolgoznak a mentőszolgálatok!

2022. április 27. - 15:28 | Régió

Három óra előtt riasztották a mentőegységeket a bősi erőműhöz. Az előzetes információk szerint több kilométeres olajfolt úszik a Dunán. FRISSÍTVE: 19.45

Olajszennyezés a Dunán Bősnél - Egy svájci kirándulóhajóból kifolyt szennyezésen dolgoznak a mentőszolgálatok!
Forrás: Marinetraffic.com

Lelkes István, a járási tűzoltóság igazgatója megerősítette előzetes értesülésünket, ugyanakkor hozzátette, hogy pillanatnyilag a helyzet felmérése zajlik a tűzoltóság, a bősi Komplex Központi Mentőszolgálat és a vízerőműet üzemeltető Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat szakemberei bevonásával.

Az olajszivárgást egy, a zsilipkamrában álló hajónál észlelték.

Fehér Ferenc, a tűzoltók ügyeletes tisztje este fél nyolckor azt közölte portálunkkal, hogy egy svájci felségjelzésű kirándulóhajó, a Cezanne épp Komárom felől érkezett a bősi erőműhöz, amikor észlelték az olajszennyezést. A dunaszerdahelyi és a galántai hivatásos tűzoltók, valamint a bősi mentőszolgálat szállt ki a saját technikai eszközeivel, merülőfalakkal fogják be és terelik az olajszennyezést a víz felszínén.

Úgy tudjuk, a hajó épp szervizből jött, utasokat nem szállított. A hajóforgalmat már fél kettőkor leállították, az esti órákban viszont Fehér Ferenc elmondása szerint az Állami Hajózási Vállalat utasítására szeretnék újraindítani. A hajót ezért elvontatják a zsilipkamrából.

Várnak továbbá a helyszínre Nagyszombatból olyan speciális oldatot, amelyet a vízre permetezve elősegíthetik az olajszennyeződés lebomlását.

(parameter)