OĽANO: Bízunk benne, hogy sikerül végigvinni a Vírus-ügyben folytatott nyomozást

2023. szeptember 19. - 19:54 | Belföld

Az OĽANO a priatelia bízik benne, hogy sikerrel zárul a Vírus fedőnevű akció ügyében folytatott nyomozás, amelyet a katonai hírszerzés túlárazott beszerzései ügyében folytatnak – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Ľubomír Galko volt védelmi miniszter, az OĽANO a priatelia jelöltje.

OĽANO: Bízunk benne, hogy sikerül végigvinni a Vírus-ügyben folytatott nyomozást
Ľubomír Galko volt védelmi miniszter, az OĽANO a priatelia jelöltje (Fotó: TASR)

„Nincs más hátra, mit abban bízni, hogy sikerrel végigviszik a nyomozást”

– mondta Galko, kiemelve a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) munkáját, amely a szavai szerint egy elképesztően kiterjedt ügyben folytatja a nyomozást.

Roman Mikulec (OĽANO) volt belügyminiszter arról beszélt, hogy milyen kapcsolatban állt a katonai hírszerzés két korábbi meggyanúsított vezetője, Ján B. és Ľubomír S. Robert Kaliňák volt belügyminiszterrel.

„Szeretném, ha nem feledkeznénk meg azokról az időkről”

– jegyezte meg.

A NAKA 16 személy és két jogi személy ellen indított eljárást a Vírus fedőnevű akció keretében. A gyanúsítottak között van Ľubomír S. és Ján B., a katonai hírszerzés két korábbi igazgatója. Az ügy a 2013-2020-as évekbe nyúlik vissza, amikor a gyanú szerint legalább 74 millió eurós kár keletkezett a katonai hírszerzésnél a védelmi technológiai berendezések beszerzésének túlárazása miatt.

TASR


Választási videóinterjú minden nap 18 órától a Paraméteren egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink:

Címkék: NAKA, OĽaNO