Olaszországból jött haza, Bősre akart menni, de annyit totojáztak körülötte, hogy feladta

2020. március 15. - 08:28 | Belföld

Miroslav Žák a Joj TV-nek számolt be az esetéről. Az Olaszországban dolgozó férfi a hazatérés mellett döntött, de megpróbált körültekintően és felelősségteljesen viselkedni. 

Olaszországból jött haza, Bősre akart menni, de annyit totojáztak körülötte, hogy feladta
Archív felvétel

Maradhatott volna Olaszországban, de mivel hallotta a hírekben, hogy Peter Pellegrini és Denisa Saková arról beszélt, a bősi egyetemi komplexumban, ahol egykor Ausztriától átvállalt bevándorlókat is elszállásoltak, most több száz karanténban lévő személyt helyezhetnek el, úgy döntött, érdemes hazatérnie, mert lesz hova elvonulnia 14 napra.

Pénteken érkezett Szlovákiába, ahol egy körül leparkolt az autójával Nagyszombatban, majd az instrukciók alapján hívta a 112-es segélyhívót. "Azt mondták, felvesznek a várakozók listájára, illetve azon kérvényezőkére, akik erre a szállásra várnak, tartsak ki, keresni fognak" - mesélte a Joj TV-nek.

Mivel Nagyszombatban senkit nem ismer, az utcán várakozott egy hátizsákkal, gumikesztyűvel a kezén, szájmaszkot viselve. Két óra elteltével ismét hívott, majd megtudta, hogy írják össze a várakozókat, akik közt elsőbbséget élvez, mert épp az utcán tartózkodik.

"Hét óra elteltével aztán azt mondtam, nem fogok többet várakozni" - mondta, majd háromnegyed kilenckor felült egy vonatra, ami elvitte Zsolnára. Barátai találtak neki egy üres vikkendházat. Amikor már ott volt, hívta az operátor, és elmondta neki, hogy akkor most már elmehet a fizetős bősi komplexumba.

Arról, hogy fizetős az egész, most hallott először, a hírekben is csak azt mondták, hogy a bősi és másik két komplexum is készen áll az emberek fogadására.

Másnap délelőtt kapott egy sms-t instrukciókkal, amiben benne volt, hogy napi 21 euróért lakhatna Bősön, ami már tartalmazza az ellátását is. Ő viszont úgy gondolta, hogy azért a pénzért, hozzávetőlegesen 300 euróért, amit a két hét ott tartózkodásért fizetnie kellene, egy hónapra is be tud vásárolni...

(Noviny.sk)

Címkék: koronavírus, Bős