Olcsóbb és nem tapad hozzá vér, ezért a szintetikus gyémánt felé nyit az ismert ékszergyártó cég

2021. május 4. - 21:51 | Tech

Nem készít többé természetes gyémántokkal díszített ékszereket a Pandora dán cég, a jövőben megfizethetőbb, fenntartható módon, laboratóriumban előállított drágaköveket használ.

Olcsóbb és nem tapad hozzá vér, ezért a szintetikus gyémánt felé nyit az ismert ékszergyártó cég
Illusztráció (wikipédia)

Új kollekciójának keddi meghirdetésekor az évi 50 ezer darab gyémántot eladó cég közölte, célja az, hogy "átalakítsa a gyémánt ékszerek piacát megfizethető, fenntartható módon előállított termékekkel".

A szintetikus, nem háborús övezetekből származó gyémántok elfogadottsága egyre nő a fiatal vevők között, arra kényszerítve a cégeket, köztük a világ legnagyobb gyémántbánya-vállalatát, a dél-afrikai De Beerst, hogy nyisson a szintetikus gyémántok felé. Mára ezek a gyémántok tizedannyiba kerülnek, mint a bányászott gyémántok a Brain and Company által készített jelentés szerint.

A Pandora szintetikus gyémántokkal készült új kollekcióját az Egyesült Királyságban fogják bemutatni, és a következő évtől kerül a piacra. A Pandora által használt, laboratóriumi gyémántokat egy olyan technológiával készítik, amely a szénhidrogén gáz keverékét felhevíti 800 Celsius-fokra, ez arra készteti a szénatomokat, hogy lerakódjanak és rétegről rétegre kristályosodjanak.

MTI

Címkék: Pandora, gyémánt