„Öljenek meg, vagy én ölöm meg magam” – ezek voltak a pozsonyi gázoló első szavai, miután kijózanodott

2022. október 5. - 10:58 | Régió

Főiskolásokat gázolt halálra, hajtott, mint az őrült, és holtrészeg volt a pozsonyi ámokfutó, de még neki állt feljebb, amikor a rendőrök letartóztatták.

„Öljenek meg, vagy én ölöm meg magam” – ezek voltak a pozsonyi gázoló első szavai, miután kijózanodott
Fotó: TASR

Az öt halálos áldozatot követelő balesetet okozó sofőr 1,6 ezreléket fújt az eset után, útitársa pedig egy ezreléket.

A sofőr nemcsak holtrészeg volt, hanem többszörösen túllépte a megengedett sebességet. "Abból, amit a saját szememmel láttam, nem regisztráltam féknyomokat" - szögezte le Hamran István országos rendőrfőkapitány.

Az előzetes információk alapján a sofőr 130 km/órás sebességgel érkezhetett ki az aluljáróból, és 110 km/órás sebességgel hajthatott a buszra várakozó emberek közé.

A sofőrt és útitársát a helyszínen őrizetbe vették. Az autót Dušan Dědeček, a Szlovák Siketolimpiai Szövetség főtitkára vezette.

A szemtanúk szerint a sofőr agresszívan viselkedett a történtek után. A zregionu.sk információi szerint a férfi azt követően, hogy kijózanodott, fegyvert akart kérni a rendőröktől. „Azt mondogatta körbe-körbe, hogy öljék meg, vagy ő öli meg magát” – mondta az lap forrása.

Mint ismert, vasárnap este 22.15-kor egy személykocsi belerohant a Zoch utcai buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük három személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba. Hétfőn délelőtt az ötödik áldozat is elhunyt. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette.


(noviny.sk)