Oltakozásra szólított fel a Szlovák Orvosi Kamara új elnöke

2021. október 3. - 09:28 | Belföld

Pavel Oravec, a Szlovák Orvosi Kamara újonnan megválasztott elnöke szombati sajtótájékoztatóján felszólította a Szlovákiában élőket, hogy oltassák be magukat a COVID-19 ellen. Úgy fogalmazott, hogy ez „nagyon fontos eszköz a járvány elleni küzdelemben”.

Oltakozásra szólított fel a Szlovák Orvosi Kamara új elnöke
Illusztráció

A szakmeberek közös nyilatkozatban arra kérték az embereket, hogy tartsák be az orvosok által előírtakat a megelőzés, a diagnosztizálás és a betegség kezelése során is, hiszen ez a vírus rövid idő alatt több mint 12 ezer emberéletet követelt Szlovákiában.

Az SLK új vezetője felszólította az orvosokat, hogy kövessék a tudományos ismeretek eredményeire épülő jelenlegi ajánlásokat. A politikusokat felszólította, hogy „más területen szerezzenek pontokat” maguknak. Rámutatott a média felelősségére is.

A kamara fellépni kíván azokkal az orvosokkal szemben is, akiknek az etikával összeegyeztethetetlen véleményük van. Emellett növelni kívánja az orvosok kompetenciáját az SLK-ban. Az új vezető prioritása a kötelező kamarai tagság is lesz.

Jaroslav Šimo, az SLK alelnöke hozzátette, hogy a kamara segíteni akar az Egészségügyi Minisztériumnak. Azt állítja, hogy a kamarának elegendő kapacitása van ehhez.

(sme.sk)