Oltóközpont nyílt az érsekújvári kórházban

2021. február 3. - 13:19 | Régió

Új oltóközpont nyílik a városban, így azok, akik vakcinát szeretnének igényelni, mostantól helyben is megkaphatják.

Oltóközpont nyílt az érsekújvári kórházban
Illusztrációs fotó

Az érsekújvári kórházat is besorolták az oltópontok közé, azaz, aki regisztrál a korona.gov.sk weboldalon, már itt is jelentkezhet a COVID-19 elleni védőoltásra.

Az egészségügyi dolgozók oltása január 7-én kezdődött el a térségben, azóta 1250 személy kapta meg a védőoltást Érsekújvárban, Nagysurányban, Párkányban és a környéken. A legtöbben már a második adagot is megkapták.

Az egészségügyi intézmény adományozók jóvoltából olyan speciális hűtőkészülékeket kapott, amelyek alkalmasak a vakcina tárolására. Ez meggyorsítja és optimalizálja az oltóanyag raktározását és alkalmazását. Két berendezés már megérkezett, a harmadik a hónap közepén várható. A vakcinák öt napig tárolhatók normál hűtőben, ezért eddig a kórház csak igény szerint rendelt belőlük, a fagyasztóknak köszönhetően azonban megkezdhetik a szélesebb körű oltási folyamatot.

Azok, akik regisztrálnak az oldalon, a térképen jelzett helyszínen kapják meg az oltást. A központ az első fázisban naponta 75 embert fogad reggel nyolctól délután két óráig.

Február 15-től azonban bővítik a kapacitást, a tervek szerint napi 270 személyt oltanak majd be és bővítik a nyitvatartást is.

(ha)