Oltópont nyílt a Broadway-n a New York-i szórakoztatóipar újraindításáért

2021. április 13. - 13:44 | Kultúra

Oltópont nyílt a Broadwayn a New York-i szórakoztatóipar újraindításáért. A hétfői megnyitón Bill de Blasio polgármesterhez csatlakozott Lin-Manuel Miranda, a Hamilton című nagy sikerű musical alkotója is.

"Újra össze akarunk gyűlni és történeteket mesélni a sötétben. Ezt nem tehetjük meg, ha nem érezzük magunkat biztonságban és ha önök nem érzik magukat biztonságban. Ezért ennek az első lépése, hogy megkapjuk az oltásunkat, ezt követheti a többi lépés"

- fogalmazott Miranda a hétfői megnyitón a manhattani színházi negyedben.

A Broadway színházai 2020 márciusában zártak be a koronavírus-járvány miatt. De Blasio reméli, az oltóhely segíthet abban, hogy a színházi világ újra megnyithasson szeptemberben.

A Times Square-en lévő oltópont a színházakban, a filmes és televíziós produkciókban dolgozókat várja a polgármester hétfői közlése szerint.

Az oltópontnak naponta 1500 oltás beadására van kapacitása, emellett 80-100 embert tud alkalmazni, akik munkanélkülivé váltak a showbiznisz leállása miatt - írja a Broadwayworld nevű honlap.

A lehetőséget elsősorban a színházi szakszervezetek és a segélyszervezetek körében hirdették meg és a kreatív iparban dolgozó embereket célozzák meg vele.

De Blasio kiemelte a szórakoztatóipar fontosságát a város életében.

"Igen, ez része a gazdaságunknak. Sokkal fontosabb, hogy része az identitásunknak. Része annak, akik vagyunk, része a szívünknek"

- mondta a polgármester.

A Broadway 40 intézménye New York fontos gazdasági tényezője. 2019-ben összesen 1,8 milliárd dollárnyi értékben adtak el jegyeket.

New Yorkban március vége óta minden 16 év feletti kaphat oltást. A nyolcmillió lakosú városban hétfőig több mint 5 millió adag oltást adtak be.

(MTI)

Címkék: Broadway