"Oltsd be a nagymamát!" Indul az országos oltási kampány

2021. május 4. - 20:29 | Belföld

Az egészségügyi minisztérium a COVID-19 világjárvánnyal összefüggésben május elején indítja el az országos oltási kampány első fázisát, amely során az idősebb személyek beoltására fognak hangsúlyt fektetni.

"Oltsd be a nagymamát!" Indul az országos oltási kampány
Illusztrációs felvétel (TASR)

A kampány három szakaszból áll majd. Az első fázis június 27-ig tart. Online formában, valamint a rádióban és a televízióban kerül rá sor. "Az idősek május folyamán, a nyugdíjuk kifizetésekor kapnak majd egy tájékoztató szórólapot is az oltásról" - mondta a szóvivő.

Emellett társadalmi célú hirdetéseket is készítettek, melyekben olyan szakértők fogják népszerűsíteni a védőoltást, mint Zuzana Krištúfková, Vladimír Krčméry, Boris Klempa virológus és Peter Sabaka orvos.

Lesznek olyan rádiós hirdetések is, amelyek kifejezetten az időseket fogják megcélozni, a kereskedelmi rádióadók pedig elindítják az "oltsd be a nagymamát" kampányt.

Az online kampány keretében olyan videókat fognak terjeszteni a világhálón, amelyekben a virtuális térben leggyakrabban felmerülő kérdésekre kaphatunk választ. Emellett regionális kampány is indul az oltás népszerűsítésére.

A szerződések központi nyilvántartásában közzétett szerződések értelmében az egészségügyi minisztérium az elmúlt napokban több mint 264 ezer eurót költött a kampányra.

TASR