Olyan dologra kérik az oktatásügyi minisztert, aminek sok diák örülne, de vannak, akik rémálomként élnék meg

2022. május 20. - 12:32 | Belföld

A parlament oktatásügyi bizottságának tagjai felszólítják Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi minisztert, hogy fogadja el a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy az alap- és középiskolákban háromra növeljék a tornaórák számát. Karol Kučera (OĽaNO) képviselő szerint már egy éve folynak a tárgyalások erről, miközben a szakértők is támogatják.

Olyan dologra kérik az oktatásügyi minisztert, aminek sok diák örülne, de vannak, akik rémálomként élnék meg
Branislav Gröhling (Fotó: TASR)

Hozzátette, hogy 2008 óta tartanak két óra tornát az iskolákban, és a gyerekek 30 százaléka számára ez az egyetlen mozgási lehetőség.

„Már egy éve kezünkben vannak a szakértők véleményezései, az előző évben rendezett konferencia alapján pedig a szakértők egyetértettek abban, hogy minél hamarabb be kell vezetni a harmadik órát tornából” – állapította meg Kučera, aki szerint az egészségügyi, a védelmi és a belügyminisztérium is véleményezte az ötletet. Felteszi viszont a kérdést, hogy az oktatásügyi minisztériumban miért nem reagáltak még a felvetésre.

Igor Kašper (Sme rodina) képviselő szerint a javaslat semmibe se kerülne az állam számára. A képviselők nem csupán az órák számát növelnék, hanem azok tartalmát is fokoznák.


TASR/para