Olyan verzió merült fel Viola Macáková halálával kapcsolatban, amire eddig kevesen gondoltak

2020. február 17. - 14:59 | Belföld

A rendőrség november óta semmit nem árult el a korábban modellként is dolgozó, halála előtt pedig angolt tanító, de egyetemre is járó Viola Macáková halálának körülményeit feltáró nyomozásról.

Olyan verzió merült fel Viola Macáková halálával kapcsolatban, amire eddig kevesen gondoltak
Viola Macáková

Az Aktuality.sk szerint a 34 éves nőnek át volt ázva a ruházata és a cipője, mikor megtalálták, ebből kifolyólag pedig elképzelhető, hogy halála előtt legalább derékig vízben volt. A nőt a pozsonyi kikötő darui alatt, a sínek között találták meg, közel a Dunához.

A portál megpróbált ennek a verziónak utánajárni a rendőrségnél, de kitérő választ kapott, a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra sem árulnak el semmit.

Felmerül viszont, hogy a nő öngyilkosságot kísérelt meg, és a kikötőben található daruk egyikéről levetette magát, majd a vízbe került, de túlélte az esést. Ezt a verziót egyértelműen a rendőrség sem zárta ki, továbbra is fennáll, hogy Viola halálában nem játszott közre idegenkezűség.

Violát a kikötő biztonsági őre találta meg a sínek között, ekkor alig élt. Kihívta a mentőket, akik megpróbálták felmelegíteni a testét, de kórházba szállítása során életét vesztette. A sninai származású nőt elsőre azonosítani sem tudták, mert nem volt meg a kabátja, a táskája és az iratai sem. Családja jelentette be eltűnését, akkor sikerült a két cselekményt összekapcsolni.

Viola mobilját utoljára éjjeli egykor mérték be a kikötőhöz közeli Šafárik téren, de több térfigyelő kamera felvételén is látható egyedül aznap éjjel. Amikor megtalálták, el volt törve egy csigolyája, zúzódások voltak a térdén, és több sérülés is utalt arra, hogy megerőszakolhatták. Ugyanakkor ezek a sérülések más módon is keletkezhettek. Halálát közvetlenül egy vérrög okozta, amely eljutott az agyáig.

Hogy hová tűnhettek a személyes dolgai, azt máig nem tudni. Ez a tény viszont utalhat arra, hogy a tettes vitte el, de ő maga is megválhatott tőlük.

A rendőrség mindenesetre vizsgálja azokat az SMS-eket is, amelyeket Viola a halála előtti időszakban küldött annak a vallási közösség tagjainak, melynek tevékenységében korábban ő is részt vett. A Bratislavské noviny szerint bocsánatot kért tőlük.

(Aktuality.sk)