Olyanok távoznak a Szövetségből, akik kapásból a Magyar Fórumhoz sietnek

2022. április 13. - 13:27 | Belföld

A Szövetségnek hátat fordítva szerdától új tagokkal bővül a Magyar Fórum párt. A parlamenten kívüli tömörülést a Szövetség soraiból távozó málasi polgármester, Streda Károly és a Híd vágsellyei járásbeli exelnöke, Somogyi László erősíti.

Olyanok távoznak a Szövetségből, akik kapásból a Magyar Fórumhoz sietnek

Somogyi a portálunknak elmondta, hogy szerdán küldte el a Szövetség elnökének a kilépési nyilatkozatot, mert nem jött be neki a párton belüli kommunikáció.

"Az MKP-s platform arrogáns, romboló stílusa az erőből való politizálást" képviselte az elmúlt időszakban,

amihez nem akart tovább asszisztálni. Szerinte ilyen hozzáállással nem lehet folytatni a helyi struktúrák építését, ami akadozik a Vágsellyei járásban is. Megjegyezte, ő nincs ilyen politizáláshoz szokva, ugyanakkor a Magyar Fórumnál látja azokat az elveket - az együttműködés, az építkezés lehetőségét -, amelyek korábban a Hídat jellemezték.

Somogyi meggyőződése, hogy megbukott a hidas eszme és egyszerűen "nem lehet összeboronálni az összeboronálhatatlant".

Streda Károly polgármester nagyon röviden csak annyit jegyzett meg, hogy azt látta, a Szövetség által járt út járhatatlan számára, viszont a Magyar Fórum alapelvei, orientációja közel áll hozzá.

Simon Zsolt pártelnök a két regionális politikus lépésével kapcsolatban lapunknak elmondta, ezek az emberek észrevették, hogy a Híd értékeihez a Magyar Fórum áll a legközelebb, ahol a magyar közösség érdekében akarnak tevékenykedni. Örül annak, hogy a pártjába belépő személyek a 3-4 százalékos támogatottságú Szövetség helyett az egyelőre 1-2 százalékos Fórumban képzelik el a jövőjüket. A Magyar Fórum filozófiája megalakulása óta a pozitív politikai építkezés megjelenítése, ezért minden építkezni akaró személy előtt nyitva áll az ajtónk - szögezte le Simon.

A Focus ügynökség legutolsó mérése szerint a Szövetség 4,4 százalékos népszerűséget könyvelhet el, míg a Magyar Fórumra 1,6 százaléknyian szavaznának.

(sp)