Ondrejcsák Róbert magas német állami kitüntetést kapott

2020. szeptember 16. - 09:24 | Belföld

A külföldieknek adható legmagasabb kitüntetést kapta a német védelmi minisztériumtól a 

Ondrejcsák Róbert magas német állami kitüntetést kapott
Fotó: Paraméter

A külföldieknek a német védelmi minisztérium által adható legmagasabb kitüntetését, a Bundeswehr Cross of Honour in Gold kitüntetést kapta Ondrejcsák Róbert korábbi védelmi államtitkár. „A kitüntetést Szlovákia európai és euroatlanti irányultságának, valamint az európai együttműködésnek a tartós támogatásáért és a német-szlovák kapcsolatok erősítéséért kaptam” - tájékoztatott Ondrejcsák Róbert. – Ez hatalmas megtiszteltetés számomra.”

Ondrejcsák a magas német állami elismerést elsősorban ösztönzésnek tartja.

„A küldetésem nem fejeződik be, éppen ellenkezőleg, továbbra is kiállok a demokratikus értékekért, a NATO és az EU mellett

– írta Ondrejcsák a Facebookon. – Mert mi vagyunk a NATO és az EU.”

Ondrejcsák két kormányban - a Iveta Radičová kabinetjében 2010-2012 között -, valamint 2016 és 2020 között a Híd jelöltjeként töltötte be a védelmi minisztérium államtitkári posztját. Az SNS-es miniszterrel, Peter Gajdošsal több konfliktusa is volt, az SNS 2018-ban követelte koalíciós partnerétől az államtitkár leváltását is. 2018-ban ő is azok közé tartozott, akik a kormányból való távozást támogatták, de végül - Robert Fico kormányfő és Robert Kaliňák belügyminiszter távozása és a kormány átalakítása után - maradt a posztján egészen az idei választásokig.

- lpj -