Öngyilkos merényletet követtek el az Egyesült Államok tunéziai nagykövetségénél - VIDEÓ

2020. március 6. - 13:04 | Külföld

Öngyilkos merényletet követtek el az Egyesült Államok tuniszi nagykövetségének közelében.

Öngyilkos merényletet követtek el az Egyesült Államok tunéziai nagykövetségénél - VIDEÓ
Fotó: Reuters

A Radio Mosaique rádióadó értesülései szerint öt rendőr megsebesült. Egyelőre nem tudni, hogy az elkövetőn kívül meghalt-e valaki.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy egy férfi robogójával a levegőbe röpítette magát a tunéziai főváros északkeleti részén található nagykövetség őrbódéjánál. A közösségi médiában keringő képeken egy megrongálódott őrbódé, illetve rendőrautó látható.

Az Egyesült Államok tuniszi nagykövetsége erősen biztosított. A rendőrség lezárta a helyszínt, ahová mentőegységek érkeztek. A nagykövetség a Twitter közösségi portálon arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék el a környéket. A térségben sok iroda és nagykövetség található.

Tunéziában időről időre előfordulnak támadások a helyi biztonsági erők tagjai ellen. Tavaly nyáron az Iszlám Állam dzsihadistái három helyszínen robbantottak Tuniszban, köztük a francia nagykövetségnél. Akkor egy rendőr életét vesztette és többen megsebesültek.

A támadások jelentős károkat okoztak a turizmusnak, amely fontos bevételi forrás.

Illetékes diplomaták szerint Tunézia sokat fejlődött az elmúlt időszakban a biztonság terén, és sokkal hatékonyabb a szélsőséges támadások megakadályozásában.

MTI