Öngyilkos robbantást követtek el katonák ellen

Az afgán hadsereg legalább 15 katonája halt meg szombaton egy öngyilkos merénylő által elkövetett kabuli robbantásban, a hadsereg egyik kiképző központja előtt - közölték a hatóságok.

A merényletnek további négy sebesültje van - mondta el Davlat Vaziri, a védelmi minisztérium egyik szóvivője. Szavai szerint a támadó egy robbanóanyaggal megrakott autóval követte el tettét.

"A katonák éppen távoztak a Marsal Fahim egyetem épületéből, amikor az öngyilkos merénylő célba vette őket, legalább 15 katonát megölve" - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a robbanásnak további négy sebesültje van.

Alig egy nappal korábban Kabul nyugati részében egy síita mecsetben robbantott egy öngyilkos merénylő, legalább 56 ember halálát okozva. A támadásért az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vállalta magára a felelősséget.

Pénteken a nyugat-afganisztáni Gor tartományban is elkövettek egy robbantásos merényletet, ott egy szunnita mecset volt a célpont, és a merényletnek legkevesebb 33 halálos áldozata volt.

Az afgán elnök pénteken nyilatkozatot adott ki, amelyben elítélte a támadásokat, és azt ígérte, hogy az ország biztonsági erői "fokozni fogják a harcot a terroristák megsemmisítéséért, akik célba vették Afganisztán összes vallási és törzsi csoportját".

MTI/para