Öngyilkossággal összefüggésben letartóztatták az egyik legismertebb indiai televíziós személyiséget

2020. november 4. - 15:11 | Külföld

Letartóztatták Indiában az egyik legismertebb televíziós személyiséget, Arnab Goszvamit egy két évvel ezelőtti ügy miatt; tévétársasága politikai indíttatásúak tartja a kényszerintézkedést. 

Öngyilkossággal összefüggésben letartóztatták az egyik legismertebb indiai televíziós személyiséget
Fotó: AP

A Republic televízió tulajdonosát és főszerkesztőjét az otthonában tartóztatták le. Azzal vádolják, hogy öngyilkosságra vett rá egy 53 éves belsőépítészt és az édesanyját.

A családtagok szerint az építész és édesanyja amiatt vetett véget önkezével az életének, mert Goszvami nem fizette ki az egyik tévéstúdió tervezését. A tévés tagadta a vádat.

Goszvamit egyszer már 2018-ban letartóztatták, később szabadon engedték, és az ügyet lezárták. Naik családja ezután átfogó vizsgálatot követelt, Mahárástra állam kormánya pedig nemrég újranyittatta az ügyet.

A tévétársaság közleményében azt állította, hogy Goszvamit és családját a rendőrség bántalmazta, és a letartóztatással álltak bosszút a sajtóorgánumon, amiért a főszerkesztő gyakran bírálta a mahárástrai kormányt és a mumbai rendőrséget.

Az Indiai Szerkesztők Szövetsége elítélte a váratlan letartóztatást, és felkérte a mahárástrai kormányt, hogy Goszvamit részesítse méltányos bánásmódban, és ne lépjen fel állami eszközökkel a kritikus médiával szemben.

MTI