Öngyilkosságra készülő embert mentett meg a török elnök

Az államfő éppen a Boszporusz-hídon halad keresztül konvojával, amikor meglátták a korlátnál álló férfit - írja a 24.hu.

Öngyilkosságra készülő embert mentett meg a török elnök
Fotó: youtube

Recep Tayyip Erdoğan a pénteki imáról tartott vissza elnöki rezidenciájára Isztambulban, amikor az elnök és kísérete észrevette a korlát külső oldalán álló férfit, valamint a körülötte álló rendőröket, akik akkor már két órája próbálták lebeszélni az öngyilkosságra készülő férfit az ugrásról – közölte a Daily Sabah. A lap cikke szerint az elnök ekkor utasította testőreit és segédeit, hogy hívják oda hozzá a férfit, aki eleget tett a kérésnek, és odament az autójában ülő államfőhöz.

Erdoğannak végül egy rövid beszélgetés alatt sikerült is meggyőznie a csak Vezir Ç. néven említett férfit arról, hogy a vízbe vesse magát a Boszporusz-hídról. A Daily Sabah cikke szerint az elnök még Vezir jelenlétében több telefont is megeresztett, utasítva a hatóságokat, hogy segítsenek a reményt vesztett férfinak, aki a Dogan török hírügynökség információi szerint családi problémák okozta depressziója miatt akart véget vetni életének.

 24.hu