Önként jelentkezett a galántai rendőrségen a benzinkút kirablásával vádolt férfi

Önként jelentkezett a galántai rendőrségen a vágai Patrik Žigo, miután a rendőrség országos elfogatóparancsot adott ki ellene

Önként jelentkezett a galántai rendőrségen a benzinkút kirablásával vádolt férfi
Rendőrségi felvételek

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint Patrik Žigo önként jelentkezett a galántai rendőrségen, miután országos elfogatóparancsot adtak ki ellene. A fiatalember állítólag részt vett egy pusztafödémesi (Galántai járás) benzinkút kirablásában.

A benzinkút kirablásával összefüggésben a nagyszombati, a galántai és a nyitrai rendőrség szeptember 18-án, hétfőn kora reggel tartott házkutatást két galántai lakásban és egy vágai családi házban.

Az akció során két személyt vettek őrizetbe. Žigo épp hazafelé tartott, mikor megneszelte a rendőrségi akciót, ezért egy Škoda Octavia RS típusú autóval sikerült elmenekülnie. A járműt később egy galántai lakótelepen találták meg.

A házkutatás során előkerültek azok a fegyverek, amelyeket a tettesek a rablás során használtak, köztük egy sörétes puska és egy gépfegyver is. Az akció során autólopásra használatos eszközöket is találtak, amit további nyomozás tárgyává tesznek.

tvnoviny.sk/para