Önkéntes medikusokat keres a dunaszerdahelyi és galántai kórház!

2020. március 25. - 16:59 | Régió

A Svet zdravia hálózata országszerte kisegítő önkénteseket keres a koronavírus-járvány kapcsán a orvosi karok felsőbb évfolyamaiban. 18 kórházukban vagy rendelőintézetükben lehet segíteni, köztük a dunaszerdahelyiben és a galántaiban, de a rimaszombatiban, rozsnyóiban és a tőketerebesiben is.

Önkéntes medikusokat keres a dunaszerdahelyi és galántai kórház!
A rimaszombati kórházban már ma is segítenek medikusok (Fotó: Svet zdravia)

Vladimír Dvorový a Svet zdravia kórházakat és a ProCare rendelőintézeteket hálózat vezérigazgatója ennek kapcsán közölte, hogy megnőtt az igény a személyzeti kapacitás növelésére a koronavírus-járvánnyal szembeni harcban. Szavai szerint már ma is segítenek a medikusok bizonyos kórházaikban, amiért hálásak is.

"Az orvostanhallgatók rengeteg tapasztalatot szerezhetnek és elsajátítják az alapvető epidemológiai előírásokat, amelyek még nagyon hasznosak lehetnek majdani hivatásuk ellátása során" - fogalmazott.

Minden jelentkező medikusnak először egy epidemológiai képzésen kell részt venni, majd ellátják őket a megfelelő védőfelszereléssel. Arról, hogy milyen munkát fognak ellátni, majd a konkrét kórházzal egyeznek meg. Segíthetnek a páciensek érkezésénél, a tüneteiket feltárni hivatott kérdőívek kitöltésénél, mely során érintés nélkül lázat mérnek. Ugyancsak feltárják, hogy az illető bír-e utazói anamnézissel vagy találkozott-e esetleg fertőzött személlyel. Segíthetnek a biológiai minta levételénél, de a telefonos szolgálatnál is eligazítani az érdeklődőket.

Akit érdekel, EZEN az oldalon jelentkezhet. Feltétel, hogy aktuálisan egészségesek legyenek, és nekik is ki kell tölteniük a kérdőívet a tünetekről, utazói anamnézisről és így tovább. Az orvostanhallgatók a negyedik évfolyamtól jelentkezhetnek.

(parameter)