Önkéntes takarítás Nagymegyeren: A városi hivatalvezető mintha duzzogna a Paraméter beszámolója miatt, a világhálón magyarázza a saját bizonyítványát

2019. augusztus 14. - 13:46 | Régió

Ahogyan azt egy korábbi cikkünkben írtuk, több nagymegyeri városi képviselő és néhány helyi lakos összefogott, és önkéntes alapon kitakarították a buszmegálló területét, s annak közvetlen környezetét. A történtek azonban nagy port kavartak a városban, a helyiek véleménye megoszlik róla.

Önkéntes takarítás Nagymegyeren: A városi hivatalvezető mintha duzzogna a Paraméter beszámolója miatt, a világhálón magyarázza a saját bizonyítványát
Fotók: Barczi Dániel- További felvételekért kattints!

A nagymegyeri lakosok közül sokan vannak, akik örömmel fogadták a kezdeményezést, azonban olyanok is akadtak, akik kételkedtek a takarítás hatékonyságában. Úgy vélik, egyszeri beavatkozással nem lehet segíteni a helyzeten, hiszen pár nap múlva ugyanolyan állapot fog uralkodni az említett területen. A helyiekkel beszélgetve kiderült, teljesen megosztó véleménnyel rendelkeznek erről. A megyeriek internetes közösségi fórumán megosztott felhíváshoz érkező hozzászólásokból pedig az is világossá válik, vannak, akiknek eszük ágában sem volt részt venni a takarításon, mondván, igazán nem az ő dolguk más piszkát takarítani, megvannak az ezért felelős illetékesek, akiknek személyéről szintén több vélemény született.

Korábbi cikkünkben a képviselők, Varga Albin és Balázs Péter megemlítették a hivatalvezető nevét. Azt állították,

Vajai György nemtetszését fejezte ki a takarítással kapcsolatban, valamint közbenjárásának köszönhetően fizetni kellett a leadott hulladékért.

Annak érdekében, hogy utánajárjunk ezen „vádak” valódiságának, felkerestük a hivatalvezetőt, aki azonban kérdéseinkre nem kívánt választ adni. Ehelyett a város közösségi oldalán intézett üzenetet portálunk felé:

„Tisztelt parameter.sk szerkesztőség,

Minden tevékenység, amely szebbé, élhetőbbé, szerethetőbbé teszi mindannyiunk környezetét egyben városunkat, a városvezetés elsődleges célja.

A polgármester úr több alkalommal szervez a város közterületein és határában szemétszedési akciót a városban elfogadott hulladékgazdálkodásról szóló általános érvényű rendelet alapján. Ezen rendelet szabályozza többek közül a hulladék elhelyezésére, kezelésére vonatkozó előírásokat és természetesen a hozzá tartozó egyes díjtételeket.

Az Önök által megírt tudósításban szereplő hulladékgyűjtésen való részvételre a város vezetése nem kapott semmilyen felkérést. Az akción résztvevők szintén nem keresték meg a várost az együttműködés reményében, amely egyébként a Dunaszerdahelyi székhellyel rendelkező autóbusz társaság területén történt.

A város vezetése köszönetét fejezi ki minden olyan tevékenységért, amely a városunk mind vagyoni mind szellemi értékét növeli.

Üdvözlettel,

Vajai György”

Kérdéseinkre választ ezáltal nem kaptunk. A hivatalvezető a polgármester által, a város tisztaságáért tett cselekedeteiről ír, melyeket portálunk az említett tudósításban egyáltalán nem kérdőjelezett meg. Arra, miszerint a város nem kapott felkérést a hétvégi hulladékgyűjtésre, Balázs Péter képviselő reagált, s megcáfolta azt. Elmondása szerint értesítették erről a vezetőséget, s még segítséget is kaptak.

Balázs Péter képviselőtől továbbá azt az információt kaptuk, hogy szeptember első felében sor kerül majd egy találkozóra a képviselők, a polgármester és az SAD vezetőségének részvételével. A képviselő maga is felvette a kapcsolatot az SAD-val, melyet állítása szerint az ottani vezetőség pozitívan fogadott, s készségesen kommunikáltak vele.

Az üggyel kapcsolatosan a polgármestert és az SAD vezetőjét távollétük miatt egyelőre nem állt módunkban megszólítani, azonban a közeljövőben ők is szót kapnak portálunkon.

SzC