Önök kérték: fizetős lehet néhány út a Dunaszerdahelyi járásban

2019. november 12. - 20:04 | Régió

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat kérvényezte a közlekedési minisztériumtól, hogy a tehergépjárművek sofőrjei számára tegyen díjfizetőssé tíz újabb, kritikus állapotban lévő útszakaszt, melyek többsége a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásban található.

Önök kérték: fizetős lehet néhány út a Dunaszerdahelyi járásban
Illusztráció

Jozef Viskupič megyefőnök rámutatott: annak következtében, hogy a kamionok elkezdték használni a megyei igazgatásban lévő, másod –és harmadosztályú utakat, leromlott ezek technikai állapota és romlott a közlekedésbiztonság is.

Viskupič felhívta a figyelmet, hogy a regionális utakat nem ilyen intenzitású forgalomra, és nem ilyen terhelésre tervezték. „A megnövekedett teherforgalom és az ezt kísérő jelenségek – a kipufogógáz, a károsanyag-kibocsátás, a zaj, a rázkódás, amely negatív hatással van a házak tartószerkezetére, a gyalogosok, gyerekek és kerékpárosok veszélyeztetése - nagy mértében rontják a másod- és harmadosztályú utak közvetlen közelében élő lakosok életminőségét. Az érintettek ezzel összefüggésben már többször is beadvánnyal, panasszal vagy petícióval fordultak a megyéhez” – figyelmeztetett a megyefőnök.

A megye összesen tíz másodosztályú útszakasz fizetőssé tételtét kérvényezte a közlekedési minisztériumtól. Ebből négy szakasz, amely összesen 142 kilométert tesz ki, első osztályú utakkal párhuzamos. A maradék hat szakasz összesen 107 kilométer hosszú.

TASR