Ónos esőre figyelmeztetnek a meteorológusok

A meteorológiai intézet arra figyelmezteti a jármávezetőket, hogy óvatosan vezessenek az utakon az ónos eső miatt, főleg az ország északi részén – emiatt elsőfokú figyelmzetetést is kiadott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.

Ónos esőre figyelmeztetnek a meteorológusok
-illusztráció- (Fotó: TASR/Milan Kapusta)

Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Besztercebánya és Zsolna megyében, szerdától (december 6.) pedig Eperjes és Kassa megyében is érvénybe lép a riasztás.

„Az év ezen időszakában ez megszokott, azonban az ónos eső kisebb károkat okozhar“ – olvasható a meteorológiai intézet weboldalán. A riasztás kedd este 18 órától szeda délig marad érvényben.

Ezenkívül az erős szélre is felhívták a figyelmet a meteorológusok  a magasabban fekvő területeken. Kétezer méter felet a szélerősség elérheti a 90 – 115 km/órát, ezért elsőfokú riasztást adtak ki Besztercebánya, Zsolna és Eperjes megyére.

Jelenleg járhatóak az autópályák, az I., a II. és a III. osztályú utak is. Az utak nedvesek, a hegyvidékeken friss hóval borítottak. Ez a jellemző a többi hegyi átjárón is – tájékoztatta a nyilvánosságot a zjadnost.sk.

TASR/para