Operátor és benzinkutas segítségével szült egy asszony a szlovákiai benzinkúton

2020. július 14. - 07:41 | Régió

A malacky-i Shell benzinkúttól érkezett segélyhívás a 155-ös számra a közelmúltban. Egy apuka telefonált, és azt mondta, feleségénél megindult a szülés.

Operátor és benzinkutas segítségével szült egy asszony a szlovákiai benzinkúton
Fotó: Nový Čas

Az esetől az operátor, Ľuboš számolt be a Nový Čas-nak, és elmondta, hogy az apuka ijedten telefonált, hogy a feleségénél megindult a szülés az autóban. Egy benzinkútnál álltak meg, de az apuka olyan ideges volt, hogy képtelen volt válaszolni az operátor kérdéseire.

Ľuboš elmondta, hogy egy kollégája érezte mellette, hogy nem bírnak a férfival, így odahívott a benzinkútra és az ott dolgozó hölgy végül egy egészségügyi ládával igyekezett segíteni a szülő asszonynak. A benzinkutas nő azzal nyugtatta a kismamát, hogy két gyermeket már megszült, tudja, mi következik, nincs mitől tartania.

Ľuboš instruálta őket, ém mikor megszületett a kicsi, komplikációk adódtak. A köldökzsinór ugyanis a nyakára tekeredett, így azt mielőbb el kellett távolítani. Ľuboš szavai szerint a benzinkutas nő nyugodtan és körültekintően járt el, mint egy profi.

Ľubošt végül nyugtalanította, hogy nem hallja sírni a kicsit, de végül a kollégái is megnyugtatták, hogy az egész rendben lement, anyuka és a kislány, Nelka is jól vannak.

Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő közlése szerint az operátorok számára egyfajta tűzkeresztség a szülés levezetése telefonon keresztül. Minden ilyen hívást utólagosan is megvizsgálnak, és a mostani ez alapján is egy példaértékű instruálásnak számít.

Petr Šindler, a Shell vállalat szóvivője megdicsérte a benzinkúti alkalmazottaikat is, akik segédkeztek az esetnél, és elárulta, hogy ez volt az első szülés egy szlovákiai Shell töltőállomáson.

(Nový Čas)