Órákig lángolt a pozsonyi épület

2021. október 9. - 13:14 | Régió

A pozsonyi Račianská utcában, az egykori Palma olajgyár elhagyatott épületében ütött ki tűz szombaton.

Órákig lángolt a pozsonyi épület
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: TASR)

A tűz délelött 10 óra körül keletkezhetett, és a helyszínen dolgozó tűzoltóknak csupán a késő délutáni órákra sikerült lokalizálniuk a lángokat.

Miután késő délután a lángok már nem terjedtek tovább, a helyszínen dolgozó több tucat hivatásos és önkéntes tűzoltó elkezdte szétbontani a tető konstrukcióját, hogy a kisebb tűzfészkeket is megtalálják.

Rudolf Kusý, Pozsony-Újváros polgármestere arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy nem kerültek veszélyes kémiai anyagok a levegőbe. Ennek ellenére arra kéri a környék lakosait, hogy ne szellőztessenek, tartsák csukva az ablakokat.

A tűz által okozott kárt előzetesen 265 ezer euróra becsülték, és a lángok keletkezésének okát egy szakértői csoport vizsgálja.

Az egykori Palma olajgyár területe jelenleg ingatlanfejlesztés alatt áll. A tűz által érintett egykori sajtolóüzem épületét nem tervezték teljes egészében lebontani, a Corwin ingatlanfejlesztő azt csak felújította, és belülről átépítette volna. A tűz után kérdéses, hogy erre sor kerülhet-e.

A vállalat képviselője már korábban figyelmeztetett arra, hogy a különböző biztonsági intézkedések és az őrség ellenére sem sikerült hosszútávon megakadályozni, hogy az elhagyatott épületbe időről időre jogosulatlan személyek hatoljanak be.

(TASR/para)

Címkék: tűzeset, Pozsony