Órákon belül elkapták a suhancot, aki fényes nappal kirabolt egy 81 éves nénit Dunaszerdahelyen!

Azóta a 16 éves fiatalt már vizsgálati fogságba is helyezték.

Egy héttel ezelőtt, hétfőn délben a dunaszerdahelyi Malom utcában odalépett az idős nénihez egy fiatal, majd megragadta a néni vállán lévő táskát. A 81 éves asszony nem hagyta, hogy elvegye tőle, rángatás közben viszont a táska szétszakadt, és a benne lévő dolgok kiborultak a földre. A lendület miatt az idős asszony is a földre esett, a támadója erre először lelécelt, de pillanatokon belül újra ott volt, és miközben a néni szedegette e össze a dolgait, a fiatal megragadta a pénztárcáját és elfutott vele.

Egy járókelő figyelt fel a menekülő fiatalra, majd megállította, és visszavitték a pénztárcát a néninek, mire a fiatalnak sikerült kiszabadulni a szorításból, majd elrohant. Az idős néni esés közben horzsolásokat szerzett a térdén, más baja viszont szerencsére nem történt.

A rendőröknek sikerült néhány óra alatt megtalálniuk a tettest, aki egy 16 éves helyi fiatal. A megbízott nyomozó rablással gyanúsította meg, majd javasolta a vizsgálati fogságba helyezését, aminek a bíróság helyt is adott, így a támadó jelenleg már rácsok mögött van.

A Paramétert Martina Kredatusová kerületi rendőrszóvivő tájékoztatta.

(parameter)