Órát, nyakláncot, mobilt és pénzt rabolt a Csorba-tónál lövöldöző férfi

2020. augusztus 24. - 14:50 | Régió

Héttől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti azt a férfit, aki vasárnap este fegyverrel rontott be egy vendéglőbe a Csorba-tónál. Már ha előkerül.

Órát, nyakláncot, mobilt és pénzt rabolt a Csorba-tónál lövöldöző férfi
Helyszíni felvétel - Markíza

A poprádi rendőrség vizsgálja az ügyet. A Markíza közölt néhány részletet a bűntényről. Eszerint a férfi a szolgálati bejáratnál kezdett pénzt követelni az ott lévő alkalmazottaktól. Miután azonban nem kapott, előhúzta a fegyverét és az egyik szolgálati autóból kivett egy mobiltelefont.

A rendőrség közölte, hogy ezután elvette az egyik alkalmazott óráját, egy másiknak pedig a nyakláncát, majd a férfi bement a hátsó bejáraton, és közben a konyhában kétszer belelőtt a mennyezetbe. Berontott az étterembe, ahol a kasszából kivett némi pénzt, azt viszont még nem tudták felbecsülni, hogy mennyit. Elvitte a rendelési könyvet is, majd ahol jött, ott távozott.

A szemtanúk szerint a lövöldöző férfi lengyel lehetett, a személyleírás szerint egy 185 cm magas, sportos testalkatú férfi, aki szürke melegítőt és felsőt viselt. Az arcán szájmaszkot viselt és egy hátizsák is volt nála.

(Markíza)